De kracht van borstvoeding

Waarom zou je borstvoeding geven? Waarom eigenlijk niet...? Allereerst is je lijf er op gebouwd: je hebt er aanleg voor! Al voordat je zelf geboren wordt, is je lijf al druk bezig met de aanleg van de eerste melkkiemen. In je pubertijd en met name je zwangerschap maakt je lichaam dit mooie proces af. Dit kun je goed merken: je borsten worden in meer of mindere mate groter, lekken soms misschien al wat melk, je tepels worden groter en donkerder en je borsten voelen anders aan.


Borstvoeding is dan ook een logische stap na je bevalling. Moedermelk is de enige melk die perfect aansluit bij wat je kindje nodig heeft. Logisch dat de kunstvoedingsfabrikanten deze mooie vloeistof zo goed mogelijk willen namaken. Echter is ze dat tot op de dag van vandaag nog maar matig gelukt: kunstvoeding bevat slechts ± 45 ingrediënten (waarvan er een paar niet eens in moedermelk voorkomen…) en jouw eigen melk bevat maar liefst 234 ingrediënten! En nog steeds worden er nieuwe stoffen ontdekt die in moedermelk zitten.

Met de juiste hulp, informatie, voorbereiding en – heel belangrijk – vertrouwen in jezelf, kan 98% van de vrouwen gewoon borstvoeding geven. Wanneer je zorgt voor een netwerk om je heen dat, net als jij, in borstvoeding gelooft, zal je zien dat het de investering waard is en al snel heel makkelijk wordt.

The first 3 weeks of breastfeeding are the hardest
After 6 weeks it starts getting easier
By 3 months you feel sorry for moms who have to make formula...