20 x interessant voor jou

 

1. Zin in een goed boek?! 

Het nieuwe Borstvoeding Boek (door: Stefan Kleintjes en Gonneke van Veldhuizen)

Het Nieuwe Borstvoeding Boek is een makkelijk leesbaar boek. Het biedt ouders van kinderen die zich aan de borst voeden of willen gaan voeden, -en zeg nou eerlijk: welk kind wil dat niet?- handvatten om van die borstvoeding een geslaagde fijne periode te maken.
Dit boek biedt ook handvatten aan ouders die niet willen, mogen of kunnen borstvoeden. Er staan geen regels in dit boek. Integendeel!
Gonneke en Stefan, beiden lactatiekundigen, laten je zien wat je kunt doen om de werkelijke behoeften van je kind te ontdekken en daar naar te handelen. De blauwdruk, de oorspronkelijke behoeften van jouw kind zijn uitgangspunt voor de handreikingen die in dit boek aan de jonge ouders gegeven worden. Ze nemen daarbij geen blad voor de mond.

2. Nederlandse Vereniging Lactatiekundigen

www.nvlborstvoeding.nl

De Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen is de beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen IBCLC®, oftewel borstvoedingsspecialisten. Wij maken ons sterk voor ons vak en onze leden. De NVL is gesprekspartner voor andere professionals, overheid en zorgverzekeraars.


3. Int. Board of Lactation Consultant Examiners

iblce.org

IBLCE®, of de International Board of Lactation Consultant Examiners®, is een onafhankelijke internationale certificeringsorgaan voor de International Board Certified Lactation Consultant® (IBCLC®) specialisatie.


4. Borstvoeding.com

www.borstvoeding.com

Kenniscentrum Borstvoeding, gewoon eerlijk over borstvoeding! Heel veel informatie samengesteld door lactatiekundigen en ervaren borstvoeding-moeders. Onder leiding van Stefan Kleintjes, lactatiekundige IBCLC® en kinderdiëtist.


5. Borstvoeding.nl

www.borstvoeding.nl

De Samenwerkende Borstvoedingorganisaties (SBO) is een overleg van vijf organisaties die actief zijn op het gebied van het beschermen, bevorderen en ondersteunen van borstvoeding. De afzonderlijke organisaties hebben ieder een specifieke taak en met elkaar wordt het gehele werkveld bestreken.


6. Richtlijn Borstvoeding op NCJ

www.richtlijnborstvoeding.nl

Deze richtlijn is in eerste plaats opgesteld voor zorgverleners. Maar we nodigen ook ouders en andere geinteresseerden van harte uit notie te nemen van de inhoud van deze richtlijn.
Bij begeleiding en ondersteuning bij borstvoeding zijn veel verschillende zorgaanbieders betrokken. De borstvoedingketen begint bij de ouders zelf en loopt via de verloskundige, via zorgaanbieders in ziekenhuizen, de kraamzorg en huisartsen tot en met de jeugdgezondheidszorg, met daarbij verschillende meewerkende organisaties (lactatiekundigen, borstvoedingorganisaties, diëtisten, kinderdagverblijven). Gebleken is dat zorgverleners tegenstrijdige informatie en ondersteuning bieden. Dit leidt tot verwarring die het zelfvertrouwen aantast en tot verschillen in succespercentages en belevingen van moeders.


7. Vereniging Borstvoeding Natuurlijk

www.borstvoedingnatuurlijk.nl

Borstvoeding is natuurlijk maar gaat niet altijd vanzelf. De vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) is er voor moeders die graag borstvoeding willen geven maar hier vragen over hebben, informatie over zoeken of een steuntje in de rug nodig hebben. Ook geven we informatie aan andere geïntereseerden zoals partners, familie of zorgverleners. Al onze contactpersonen zijn moeders die zelf borstvoeding hebben gegeven en daarnaast door de VBN zijn opgeleid.


8. La Leche League Nederland

www.lalecheleague.nl

Borstvoedingorganisatie La Leche League (LLL) is een organisatie van moeders voor moeders. LLL is opgericht in 1956 in de Verenigde Staten door zeven moeders die hun ervaring met en kennis over borstvoeding wilden delen met andere moeders. Vandaag de dag is LLL uitgegroeid tot een organisatie met vrijwilligsters in zo’n 65 landen. LLL wordt wereldwijd gezien als autoriteit op het gebied van borstvoeding en moeder-tot-moeder-support.


9. La Leche League International

https://www.llli.org/

Borstvoedingorganisatie La Leche League (LLL) is een organisatie van moeders voor moeders. LLL is opgericht in 1956 in de Verenigde Staten door zeven moeders die hun ervaring met en kennis over borstvoeding wilden delen met andere moeders. Vandaag de dag is LLL uitgegroeid tot een organisatie met vrijwilligsters in zo’n 65 landen. LLL wordt wereldwijd gezien als autoriteit op het gebied van borstvoeding en moeder-tot-moeder-support.


10. Moedermelk Netwerk

www.moedermelknetwerk.nl

Donormelk is gekolfde melk van een andere moeder. WHO en Unicef geven de voorkeur aan een minimum van een half jaar uitsluitend moedermelk voor de baby. Als de baby niet aan de borst van de eigen moeder gevoed kan worden, geeft men de voorkeur aan gekolfde melk van de eigen moeder. De volgende optie is donormelk en indien dit niet voorradig is, geniet kunstvoeding als babyvoeding de voorkeur.


11. Moedermelkbank

www.moedermelkbank.nl

De doelstelling van de Nederlandse Moedermelkbank is het verstrekken van donormelk aan kinderen wiens moeder zelf geen of onvoldoende melk produceert of waarvan de moedermelk niet kan worden gebruikt.


12. Stichting Zorg voor Borstvoeding

www.zorgvoorborstvoeding.nl

De stichting Zorg voor Borstvoeding is in 1996 door UNICEF Nederland opgericht om de wereldwijde borstvoedingscampagne ‘Baby Friendly Hospital Initiative’ (BFHI) in Nederland te realiseren.


13. Melkpunt.nl

http://www.melkpunt.nl/

Melkpunt is een stichting ter bescherming, ondersteuning en normalisering van borstvoeding buitenhuis. Upload je Melfie, download leuke en stoere posters en deel je ervaringen met andere voedende moeders!


14. Stichting Babyvoeding

www.babyvoeding.org

De stichting heeft als doel de bescherming en ondersteuning van borstvoeding en optimale zuigelingenvoeding door de implementatie van de internationale WHO-code en de daarop volgende, relevante resoluties van de Wereldgezondheidsorganisatie.


15. World Breastfeeding Week

www.worldbreastfeedingweek.org

In 1990 eight global goals, the Millennium Development Goals (MDGs), were set by governments and the United Nations to fight poverty and promote healthy and sustainable development in a comprehensive way by 2015. There are regular “countdowns” to gauge progress in achieving the goals. This year’s WBW theme responds to the latest countdown by asserting the importance of increasing and sustaining the protection, promotion and support of breastfeeding in the post 2015 agenda, and engaging as many groups, and people of various ages as possible.
Wherever you are, progress can be made AND sustained. For this to happen you need to be prepared, set goals and targets, join forces and ACT!
Protect, Promote and Support breastfeeding: it is a vital, life-saving goal!


16. Int. Baby Food Action Network

ibfan.org

IBFAN was founded in 1979. It is a network of 273 groups in 168 countries. Member groups include consumer organisations, health workers associations, parents’ groups and diversity of organizations in the social justice movement. It has also individual members.


17. Moeders voor Moeders

www.moedersvoormoeders.nl

Moeders voor Moeders wil graag de kinderwens van paren met vruchtbaarheidsproblemen vervullen. Daarom zamelen wij urine in van prilzwangere vrouwen. Ben jij net zwanger? Dan kun je mogelijk helpen!


18. ARDO Medical Borstvoedingsproducten

www.ardomedical.nl/

Bij Ardo vindt je handige hulpmiddelen en natuurlijke verplegingsproducten voor moeder en kind in de borstvoedingsperiode.
Wij hebben bijvoorbeeld handige en betrouwbare borstkolven voor het afkolven van de moedermelk, tepelhoedjes en 100 % zuivere lanoline tepelcrème in ons assortiment.


19. Medela Benelux Borstvoedingsproducten

https://www.medela.nl/borstvoeding

Medela wil de gezondheid van moeder en baby bevorderen via de enorme voordelen van moedermelk. Wij zijn specialist op het gebied van borstvoeding en bieden u vele ondersteunende producten en nuttige informatie over borstvoeding.


20. Rite Aid 

https://www.riteaid.com.au/mother-baby

Since the 1990s, Rite Aid has been providing Australian families with innovative solutions for needs in mother & baby care, personal care and wound care, all of which are products of exceptional quality and value. We are continuously investing resources into researching finding ways to constantly improve our current products while developing new and innovative ones to help you in your everyday needs.