Even voorstellen

Hoi! Ik ben Anneke ten Hove, lactatiekundige IBCLC.

In de 12 jaar die ik als verpleegkundige op de afdeling Verloskunde van het ziekenhuis werkte, zag ik veel ouders die enorm onzeker zijn t.a.v. de borstvoeding: 'Heb ik wel genoeg melk, kan ik het wel, zorg ik wel goed genoeg voor mijn kind, waarom lukt het (nog) niet?' Ook de tegenstrijdige adviezen van zorgverleners, familie en op social media zorgen vaak voor onzekerheid en minder vertrouwen in je eigen kunnen.

Wanneer ik jou laat zien dat je intuïtie het vaak hartstikke goed heeft, dat veel babygedrag eigenlijk best logisch is (als iemand je dat even uitlegt), en hoe mooi je borsten en je kindje een team kunnen vormen, zie ik het zelfvertrouwen en de rust binnen het gezin toenemen. Hier krijg ik zo’n enorme kick van, dat ik in 2014 besloot om lactatiekundige te worden en mijn eigen praktijk te starten!


"Mijn missie is dat vrouwen in Nederland met plezier en vol vertrouwen borstvoeding geven!

Het belangrijkste hierbij vind ik dat je borstvoeding geeft zoals jíj dat wilt. Ik sluit hier met mijn kennis en ervaring graag op aan door met je te kijken tegen welke uitdagingen je aanloopt, wat de mogelijke oorzaken zijn, welke behoefte je kindje heeft en welk plan aansluit bij jouw wensen, zodat je – wanneer ik jouw voordeur weer uit loop – samen aan de slag kan met adviezen die helemaal op jullie situatie afgestemd zijn.

Waarvoor kun je bij mij terecht? 7 dagen per week persoonlijk en laagdrempelig advies en coaching in alle situaties die te maken hebben met borstvoeding, de groei van je kindje, ongemak tijdens het voeden, medicijngebruik, ziekte, afbouwen van de borstvoeding, en alle overige vragen, zowel tijdens je zwangerschap als na de bevalling. Ook kun je bij mij terecht voor de huur of aanschaf van een kolfapparaat en diverse borstvoedingshulpmiddelen.

 

Ik spreek je snel!

Wat doet een lactatiekundige?

De borstvoedingsdeskundige

Borstvoeding is een logische stap na je bevalling en veel ouders ondervinden hierbij weinig tot geen problemen. Wanneer je graag meer informatie wilt, of je kunt wel wat deskundige hulp of advies gebruiken, is een lactatiekundige dé aangewezen persoon hier voor. Een lactatiekundige met IBCLC® certificaat (International Board Certified Lactation Consultant®) is een borstvoedingsdeskundige die na een internationaal erkende opleiding bij het IBLCE het examen behaald heeft en zich officieel lactatiekundige mag noemen. De meeste lactatiekundigen zijn tevens aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL); de beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen IBCLC.

Van een lactatiekundige mag je verwachten dat zij de meeste kennis bezit op het gebied van borstvoeding; haar kennis over borstvoeding gaat verder dan die van een huisarts, kinderarts, kraamverzorgende of consultatiebureaumedewerker.

IBCLC registratienummer L-68089

IBLCE

International Board of Lactation Consultant Examiners



NVL

Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen

De WHO-code

Internationale gedragscode

De WHO-code heet voluit de ‘Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk’. Het betekent dat ouders zelf een keuze moeten kunnen maken voor de voeding van hun kind, zonder beïnvloeding van commerciële partijen. Dankzij de WHO-code is in Nederland de reclame voor babyvoeding onder zes maanden aan banden gelegd. De WHO-code is uitgebreider dan de Nederlandse Warenwet of de Europese wet- en regelgeving.

Borstvoedingspraktijk Voor Jou & de code


Borstvoedingspraktijk Voor Jou houdt zich aan de WHO-code in de meest uitgebreide vorm.
Ik onderschrijf de WHO-code van harte. Ik werk echter ook met merken en producten van bedrijven die zich niet 100% aan de WHO-code houden, om tegemoet te kunnen komen aan de wensen van al mijn klanten. Vanwege de WHO-code zal ik dus voor sommigen van deze merken geen reclame maken.

De WHO code is in het Nederlands te lezen op de website van de Stichting Babyvoeding, of je download eenvoudig de tekst via de knop hieronder.

Het doel van de WHO-code
  • Borstvoeding beschermen en bevorderen
  • Dat ouders de juiste en voldoende voorlichting krijgen
  • Dat vervangingsmiddelen voor moedermelk wanneer nodig juist worden gebruikt
  • Dat richtlijnen voor de verkoop van en reclame voor babyvoeding worden nageleefd