Niet tevreden?

Borstvoedingspraktijk Voor jou spant zich in om jou zo goed en zo fijn mogelijk te helpen bij je vragen of uitdagingen op het gebied van borstvoeding. Ondanks deze inspanningen kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over mijn hulp. Graag hoor ik van jou wanneer dit het geval is!

In gesprek

Wanneer je niet tevreden bent n.a.v. mijn hulpverlening, hoop ik dat je zo snel mogelijk contact met mij opneemt. Ik sta altijd open voor feedback en verbeterpunten. Samen kunnen we vervolgens in gesprek om te kijken hoe we beiden weer met een fijn gevoel verder kunnen.


Klacht indienen

Mocht je je ondanks een aanvullend gesprek niet gehoord voelen, of is de uitkomst onbevredigend, dan kun je een klacht indienen bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL). Via de vereniging wordt een klachtenprocedure opgestart. Meer informatie vind je op hun website.

Ook is de praktijk aangesloten bij Klachtenportaal ZORG. Iedere zorgaanbieder is verplicht een klachtenregeling te hebben die voldoet aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillenzorg (Wkkgz). Het Klachtenportaal ZORG is een onafhankelijke organisatie, waar je ook een klachtenprocedure kunt starten.

Neem contact met mij op

EnquĂȘte invullen

Laat mij weten wat je van mijn dienstverlening vindt! Borstvoedingspraktijk Voor Jou is erg benieuwd naar jouw mening.