Welk consult past bij jou?

Borstvoedingspraktijk Voor Jou stopt met consulten

Het heeft even geduurd voordat ik de moeilijke knoop kon doorhakken, want ik draag borstvoeding een warm hart toe, maar de huidige vorm past niet (meer) in mijn leven. Daarom heb ik voor nu besloten te stoppen met de borstvoedingsconsulten.  

Heb jij hulp bij borstvoeding nodig? Kijk dan op de website van NVL Borstvoeding voor een lactatiekundige in de buurt.
Wil jij een hulpmiddel kopen of huren? Dat kan nog steeds, zolang de voorraad strekt! Kijk bij 'Koop een kolf of hulpmiddel' voor de beschikbare voorraad.

Hulp bij borstvoeding in regio Deventer

huisbezoek | consult op de praktijk | (video)bellen | mailen | appen | kolfconsult | consult in zwangerschap | sterilisatieservice gebruikte kolf

Wanneer je een lactatiekundige nodig hebt, of je twijfelt of dit het geval is, kun je mij alle dagen van de week mailen, bellen of appen. Samen kunnen we dan beoordelen of een live consult nodig is. Ook kan het zijn dat je verloskundige, (huis)arts of het consultatiebureau je doorverwijst naar een lactatiekundige.

De kosten van lactatiekundige hulpverlening zijn vrijgesteld van BTW, m.u.v. de aanschaf of huur van materialen.

Om te zien wat de kosten en inhoud van de verschillende consulten zijn, scrol je verder naar beneden.


Liever wat afstand bewaren?

Heb je Corona-gerelateerde klachten, of vind je het in deze tijden fijn om een consult op afstand te hebben? Kies dan voor een videoconsult!


Wat is inbegrepen?

Een consult van de lactatiekundige is inclusief:

 • Eventuele reistijd; er wordt alleen een vergoeding voor de gereden km's berekend à € 0,45/km *
 • Consultverslag per mail (indien gewenst)
 • Administratiekosten
 • Eenmalige telefonische nazorg (evt. ook per app of e-mail) bij huisbezoek of praktijkbezoek (max. 15min. m.b.t. het verloop na het consult)

*Afstand van en naar de praktijk (Google Maps) 

  NB. Telefonisch/app contact voor het maken van een afspraak wordt vanzelfsprekend niet in rekening gebracht.
  Ook kun je de praktijk altijd gratis bellen, appen of chatten voor het huren of aanschaffen van een kolfapparaat en andere hulpmiddelen.


  Factuur en vergoeding

  Na afsluiting van de zorg ontvang je een factuur

  Na afsluiting van de zorg ontvang je een factuur per e-mail. Nadat je deze betaald hebt aan de praktijk kun je de factuur bij je verzekeraar indienen.

  Facturen mogen o.v.v. klantnummer/factuurnummer overgemaakt worden op bankrekeningnummer NL73 KNAB 0280 2410 97

  Consult & investering

  Videoconsult

  € 25,00 per 20min*

  * Zon-/feestdagen + €5,00/20min

  Wil je graag dat ik even mee kijk met een voedingsmoment, of vind je het fijn dat je mij kunt zien terwijl ik je adviezen geef? En is lichamelijk onderzoek van jou of je kindje hiervoor niet nodig? Dan is een consult d.m.v. videobellen een goede manier om je te helpen. Dit kan via Skype, Whatsapp of Facetime.

   NB. Mocht ik tijdens het gesprek adviseren dat een consult aan huis of op de praktijk geschikter is i.v.m. de noodzaak tot een lichamelijk onderzoek, dan worden de eerste 10 minuten van het videogesprek niet in rekening gebracht, mits dit advies wordt opgevolgd.

  Consult aan huis

  € 85,00 per uur*

  * Zon-/feestdagen + €15,00/uur

  Ik kom bij je thuis, of in het ziekenhuis en samen met jou probeer ik eerst een goed beeld van de situatie te krijgen. Het is natuurlijk het handigst als dit tijdens een voedingsmoment is, dus zal ik proberen rond die tijd een afspraak met je te maken. Tijdens het consult kunnen we samen uitgebreid kijken naar waar je moeilijkheden ondervindt, hoe ik je hierbij het fijnste kan helpen en vooral: wat het beste bij jou en je kindje past. 

  Duur: gemiddeld 1,5 uur

  App gerust voor het maken van een afspraak! 

  Afspraak alleen mogelijk op woensdag- en vrijdagmiddag, in overleg in het weekend.

  Consult op praktijk

  € 80,00 per uur*

  * Zon-/feestdagen + €15,00/uur

  Borstvoedingspraktijk Voor jou heeft een comfortabele praktijk aan huis met alle benodigdheden om jou en je kindje(s) te ontvangen. De werkwijze is gelijk aan het consult aan huis. Samen gaan we tijdens een voedingsmoment uitgebreid naar je hulpvraag kijken, we zoeken een passende oplossing en kunnen meteen oefenen. Neem gerust je partner, moeder, vriendin of ouder kindje mee wanneer je dat prettig vindt.
  Ook kun je naar de praktijk komen voor een prenataal consult: een voorbereidend consult in je zwangerschap (zie verderop).

  Duur: gemiddeld 1,5 uur

  Afspraak alleen mogelijk op woensdag- en vrijdagmiddag, in overleg in het weekend.

  Ingang en privé-parkeerplaats achterom

  Telefonisch consult

  € 20,00 per 20 minuten*

  * Zon-/feestdagen + €5,00/20min.

  Wil je graag een antwoord op je vragen, overleggen of samen brainstormen? En is daar geen observatie van een voeding voor nodig? Dan is een telefonisch consult een goede manier om je te helpen. 

  NB. Mocht ik tijdens het gesprek adviseren dat een consult aan huis of op de praktijk geschikter is, dan worden de eerste 15 minuten van het telefonisch gesprek niet in rekening gebracht, mits dit advies wordt opgevolgd.

  Consult per app | chat | e-mail

  €20,00 tot 20 min. behandeltijd

  Sommige vragen hebben geen telefonisch overleg of een observatie van een voeding nodig. Bijvoorbeeld wanneer je wilt weten of jouw medicatie of een bepaald onderzoek samen gaat met borstvoeding. Een consult per e-mail, app of chat (Facebook) kan dan heel geschikt zijn.

  NB. Mocht ik van mening zijn dat een consult aan huis of op de praktijk geschikter is, dan wordt het e-mailconsult niet in rekening gebracht, mits dit advies wordt opgevolgd.

  Kolfconsult

  € 25,00 per 20min* 

  * Zon-/feestdagen + €5,00/20min

  * Excl. eventuele reiskosten

  Vind je het fijn om in een persoonlijk gesprek te ontdekken welke kolf het beste bij jou past, hoe je kolven en werken kunt combineren, of wil je een kolfapparaat even uitproberen? Maak dan gebruik van het kolfconsult. Je mag de ARDO Alyssa oplaadbare dubbele kolf, de ARDO Calypso Dubbele kolf en de Medela oplaadbare Freestyle Flex altijd uitproberen! Tijdens dit consult zoeken we samen naar een fijne kolf voor jou. Ook krijg je speciaal op jou afgestemde adviezen voor een optimale kolfervaring!

  Een kolfconsult duurt ongeveer 20-40 minuten. Wanneer je besluit om meteen een van de kolfapparaten aan te schaffen, krijg je de kosten van de eerste 20 minuten kolfconsult cadeau!

  Afspraak alleen mogelijk op woensdag- en vrijdagmiddag, in overleg in het weekend.

  Voor een prenataal consult hebben wij tijdens jouw zwangerschap al contact. Zo’n vroeg consult kan erg fijn zijn wanneer je je goed wilt voorbereiden op de borstvoeding, of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie of eerdere ervaring met borstvoeding. Jouw partner is vanzelfsprekend ook van harte welkom. Een prenataal consult duurt gemiddeld 45 - 90 minuten, afhankelijk van jouw hulpvraag.


  Ik raad een prenataal consult aan in de volgende situaties:

  • Je wilt graag persoonlijke voorlichting, advies en informatie over borstvoeding
  • Je hebt een minder prettige ervaring met het geven van borstvoeding gehad
  • Je wilt graag extra informatie over borstvoeding, zodat je je wensen kunt verwerken in je geboorteplan

  • Je hebt een borstoperatie gehad

  • Je hebt vragen over ziekte, handicap en/of medicijngebruik in combinatie met borstvoeding

  • Je twijfelt of je wel borstvoeding kunt geven en wilt graag deskundig advies en informatie

  • Je hebt vragen over borstvoeding in combinatie met een speciaal dieet, roken of alcohol

  • Je krijgt je kindje via adoptie of draagmoederschap en wilt graag zelf borstvoeding gaan geven (neem in dit geval zeer ruim van tevoren contact op, zodat we een passend plan voor je kunnen maken)

  Wanneer je twijfelt of een prenataal consult voor jou van meerwaarde is, kun je mij altijd bellen of mailen.


  € 25,00 per 20 minuten* | Videoconsult

  € 80,00 per uur** | Consult op de praktijk

  € 85,00 per uur** | Consult aan huis, excl. reiskosten

  * Zon-/feestdagen + €5,00 per 20 minuten

  ** Zon-/feestdagen + €15,00 per uur


  Vacuüm doormeten - reinigen - steriliseren!

  € 22,50 per kolfapparaat

  Heb jij een kolfapparaat dat al een tijdje mee gaat, of heb je een tweedehands kolf en wil je deze graag even laten checken en reinigen? Bel, mail of app mij! Ik test jouw kolf, meet het vacuüm door, reinig hem helemaal en behandel jouw kolf met deze speciale UV-sterilisator. Wanneer er onderdelen aan vervanging toe zijn, of qua hygiëne niet meer verantwoord zijn om te gebruiken, zal ik je dit zo snel mogelijk laten weten en kun je er voor kiezen deze meteen bij de praktijk te bestellen en mee te nemen wanneer je jouw kolf weer komt ophalen.

  Medisch beroepsgeheim

  Vanzelfsprekend geldt voor alle contactmomenten dat ik mij houd aan mijn Medisch Beroepsgeheim. Alleen na toestemming van jou zal er mondelinge of schriftelijke informatie gegeven worden aan betrokken hulpverleners of derden.

  Annuleren of verzetten van gemaakte afspraak

  Wanneer je een gemaakte afspraak wilt annuleren of verzetten, hoor ik dit graag ruim van tevoren. Op die manier kan ik andere moeders met een hulpvraag ook snel verder helpen. Voor afspraken die minder dan 24 uur voor de afgesproken tijd geannuleerd worden, breng ik 50% van de consultprijs in rekening.