18 x interessant voor jou

 

1. Het nieuwe Borstvoeding Boek

Het Nieuwe Borstvoeding Boek is een makkelijk leesbaar boek. Het biedt ouders van kinderen die zich aan de borst voeden of willen gaan voeden, handvatten om van die borstvoeding een geslaagde fijne periode te maken.
Dit boek biedt ook handvatten aan ouders die niet willen, mogen of kunnen borstvoeden. Er staan geen regels in dit boek. Integendeel!
Door: Stefan Kleintjes en Gonneke van Veldhuizen

2. Nederlandse Vereniging Lactatiekundigen

De Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen is de beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen IBCLC®, oftewel borstvoedingsspecialisten. Wij maken ons sterk voor ons vak en onze leden. De NVL is gesprekspartner voor andere professionals, overheid en zorgverzekeraars.

3. Int. Board of Lactation Consultant Examiners

IBLCE®, of de International Board of Lactation Consultant Examiners®, is een onafhankelijke internationale certificeringsorgaan voor de International Board Certified Lactation Consultant® (IBCLC®) specialisatie.

4. Borstvoeding.com

Kenniscentrum Borstvoeding, gewoon eerlijk over borstvoeding! Heel veel informatie samengesteld door lactatiekundigen en ervaren borstvoeding-moeders. Onder leiding van Stefan Kleintjes, lactatiekundige IBCLC® en kinderdiëtist.

5. Happy Baby Coach

Onmisbare inzichten en bruikbare handvatten bij babyprobleempjes (slapen, spijsvertering, huilgedrag, motoriek,...)
Online cursussen, coaching, workshops, 1 op 1 consults, kinderosteopathie.

6. Richtlijn Borstvoeding op NCJ

Deze richtlijn is in eerste plaats opgesteld voor zorgverleners. Maar we nodigen ook ouders en andere geinteresseerden van harte uit notie te nemen van de inhoud van deze richtlijn.
Gebleken is dat zorgverleners tegenstrijdige informatie en ondersteuning bieden. Dit leidt tot verwarring die het zelfvertrouwen aantast en tot verschillen in succespercentages en belevingen van moeders.

7. Vereniging Borstvoeding Natuurlijk

Borstvoeding is natuurlijk maar gaat niet altijd vanzelf. De vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) is er voor moeders die graag borstvoeding willen geven maar hier vragen over hebben, informatie over zoeken of een steuntje in de rug nodig hebben. Ook geven we informatie aan andere geïntereseerden zoals partners, familie of zorgverleners. Al onze contactpersonen zijn moeders die zelf borstvoeding hebben gegeven en daarnaast door de VBN zijn opgeleid.

8. La Leche League Nederland

Borstvoedingorganisatie La Leche League (LLL) is een organisatie van moeders voor moeders. LLL is opgericht in 1956 in de Verenigde Staten door zeven moeders die hun ervaring met en kennis over borstvoeding wilden delen met andere moeders. Vandaag de dag is LLL uitgegroeid tot een organisatie met vrijwilligsters in zo’n 65 landen. LLL wordt wereldwijd gezien als autoriteit op het gebied van borstvoeding en moeder-tot-moeder-support.

9. La Leche League International

Borstvoedingorganisatie La Leche League (LLL) is een organisatie van moeders voor moeders. LLL is opgericht in 1956 in de Verenigde Staten door zeven moeders die hun ervaring met en kennis over borstvoeding wilden delen met andere moeders. Vandaag de dag is LLL uitgegroeid tot een organisatie met vrijwilligsters in zo’n 65 landen. LLL wordt wereldwijd gezien als autoriteit op het gebied van borstvoeding en moeder-tot-moeder-support.

10. Moedermelk Netwerk

Donormelk is gekolfde melk van een andere moeder. WHO en Unicef geven de voorkeur aan een minimum van een half jaar uitsluitend moedermelk voor de baby. Als de baby niet aan de borst van de eigen moeder gevoed kan worden, geeft men de voorkeur aan gekolfde melk van de eigen moeder. De volgende optie is donormelk en indien dit niet voorradig is, geniet kunstvoeding als babyvoeding de voorkeur.

11. Moedermelkbank

De doelstelling van de Nederlandse Moedermelkbank is het verstrekken van donormelk aan kinderen wiens moeder zelf geen of onvoldoende melk produceert of waarvan de moedermelk niet kan worden gebruikt.

12. Stichting Zorg voor Borstvoeding

De stichting Zorg voor Borstvoeding is in 1996 door UNICEF Nederland opgericht om de wereldwijde borstvoedingscampagne ‘Baby Friendly Hospital Initiative’ (BFHI) in Nederland te realiseren.

13. Melkpunt.nl

Melkpunt is een stichting ter bescherming, ondersteuning en normalisering van borstvoeding buitenhuis. Upload je Melfie, download leuke en stoere posters en deel je ervaringen met andere voedende moeders!

14. Stichting Babyvoeding

De stichting heeft als doel de bescherming en ondersteuning van borstvoeding en optimale zuigelingenvoeding door de implementatie van de internationale WHO-code en de daarop volgende, relevante resoluties van de Wereldgezondheidsorganisatie.

15. World Breastfeeding Week

In 1990 eight global goals, the Millennium Development Goals (MDGs), were set by governments and the United Nations to fight poverty and promote healthy and sustainable development in a comprehensive way by 2015. 
Wherever you are, progress can be made AND sustained. For this to happen you need to be prepared, set goals and targets, join forces and ACT!
Protect, Promote and Support breastfeeding: it is a vital, life-saving goal!

16. Int. Baby Food Action Network

IBFAN was founded in 1979. It is a network of 273 groups in 168 countries. Member groups include consumer organisations, health workers associations, parents’ groups and diversity of organizations in the social justice movement. It has also individual members.

17. Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders wil graag de kinderwens van paren met vruchtbaarheidsproblemen vervullen. Daarom zamelen wij urine in van prilzwangere vrouwen. Ben jij net zwanger? Dan kun je mogelijk helpen!

18. Geboortezorg Salland

Binnen Geboortezorg Salland werken we als verloskundigen, gynaecologen, ziekenhuis en kraamzorg intensief samen om jouw zwangerschap en de geboorte van de baby zo goed mogelijk te laten verlopen.