Medela Tepelhoedje

maat S t/m L


Incl. maatbepaling en instructie op de praktijk of via foto of videobellen


Medela Contact Tepelhoedjes

Met het Medela tepelhoedje kun je ook je baby voeden als je vlakke, ingetrokken of pijnlijke tepels of een zeer sterke toeschietreflex hebt. Beschermt gevoelige of kapotte tepels tijdens het aanleggen. Kan helpen om een kindje aan de borst te laten drinken.


Borstvoeding geven met Contact tepelhoedjes

De tepelhoedjes van Medela zijn een duurzame, comfortabele en handige manier om gemakkelijker borstvoeding te geven. Deze tepelhoedjes beschermen tegen tepelkloven en geven baby’s die moeilijk kunnen aanhappen een stevigere houvast. De Contact tepelhoedjes zijn een hulpmiddel voor moeders met platte, ingetrokken of pijnlijke tepels of met een te sterke toeschietreflex. De tepelhoedjes zijn speciaal ontworpen en gemaakt voor een nauwer contact met je baby.


Voordelen van de Contact tepelhoedjes

  • De 100% BPA-vrije tepelhoedjes zijn verkrijgbaar in drie maten en zijn verpakt in een handig opbergdoosje.
  • Verkrijgbaar in drie maten: 16 mm (S), 20 mm (M) en 24 mm (L)
  • Unieke uitgesneden vorm voor ongekend huidcontact tussen jou en je baby
  • Kan helpen borstvoeding toch mogelijk te maken ondanks aanhapproblemen of pijnlijke, platte of ingetrokken tepels

Het gebruik van tepelhoedjes kan ook nadelen hebben voor het goed kunnen legen van de borst en de melkproductie. Overleg daarom altijd met een lactatiekundige en overweeg samen de voordelen tegen de nadelen af. Laat je goed informeren over preventieve maatregelen en vraag adviezen om er voor te kunnen zorgen dat jouw melkproductie optimaal blijft en je minder kans hebt op achterblijvende melk.

Overleg voor gebruik altijd met een lactatiekundige IBCLC om mogelijke oorzaken en oplossingen te bespreken.