Siliconen Borstkolf

Inhoud

 • Siliconen borstkolf/handkolf
 • Wit deksel
 • Roze of groenblauw stopje (zo lang voorraad strekt)

Kenmerken

 • Flexibel kolfje dat je kunt inknijpen om vacuüm te creëren op de borst
 • Siliconen kolfje, BPA vrij
 • Vaatwasser-, sterilisator- en magnetronbestendig
 • Inhoud: 100mlSiliconen borstkolf

Als je aan het voeden bent en jouw andere borst schiet ook enthousiast toe, wil je deze melk natuurlijk niet zomaar verloren laten gaan. Knijp het siliconen kolfje licht in, plaats hem over je tepel en laat los: de kolf zuigt zich vacuüm en je melk wordt meteen opgevangen. Tot wel 100ml!

Ook is deze kolf erg geschikt voor moeders die niet fijn kunnen kolven met een elektrisch kolfapparaat. Je bepaalt zelf hoe hard het vacuüm is, door het kolfje meer of minder hard samen te knijpen alvorens je deze op je borst plaatst. 

Verder is de siliconen kolf erg geschikt voor onderweg, op je werk, een feestje of gewoon om heel even de druk van je borst af te halen wanneer deze erg gespannen is bij aanvang van een voeding.

Gebruiksaanwijzing
 1. Voor het eerste gebruik steriliseer je de kolf en het dekseltje.
 2. Plaats de bovenkant van de kolf over je tepel. Plaats je tepel in de hals van de kolf. Zorg dat het kolfje comfortabel zit en je tepel niet klem zit tegen de randen.
 3. Knijp de kolf in en laat hem zich vastzuigen op je borst. Soms zal je dit even een keer moeten herhalen. Als de kolf eenmaal vast en comfortabel zit, knijp je een paar keer aan de onderkant van de kolf om je melk te laten toeschieten. Dit kun je ook doen door zacht de bovenzijde van je borst te masseren, of te strelen/kietelen richting je tepel.
 4. Als je melk eenmaal begint te lopen, heb je geen omkijken meer naar de kolf en kun je deze gewoon zijn werk laten doen!
NB. Hoe meer je de kolf in knijpt, hoe steviger het vacuüm.