Concorde aanlegtechniek

Bij kindjes met een korte tongriem of refluxklachten kan het drinken aan de borst met de Concorde-techniek een hele verademing zijn. Myrte van Lonkhuijsen (lactatiekundige IBCLC) heeft hier een prachtige handleiding voor gemaakt. Lees snel verder!

Concorde?!

Wat heeft borstvoeding nu met het Concorde vliegtuig te maken? Nou, best veel ;-) Wanneer je je tepel en tepelhof als een punt naar beneden kunt laten wijzen - net zoals de neus van het Concorde vliegtuig - kunnen kindjes met een strakke tongriem of met een teruggetrokken kinnetje ineens de borst veel beter leeg drinken!

Daarbij is de Concorde aanlegtechniek een super relaxte houding die goed helpt bij een heleboel verschillende uitdagingen op het gebied van borstvoeding!

  • Teruggetrokken kin
  • Tepelpijn of kloven
  • Krampen en refluxachtige klachten
  • Strakke tong- en/of lipriem
  • Sterke toeschietreflex of grote melkproductie
  • Et cetera, et cetera...
 

Een stappenplan

Belangrijk is dat je allereerst zelf lekker 'lui' achterover hangt op de bank, een gemakkelijke stoel, of in bed. Stop een lekker kussen in je onderrug en ontspanDoor de Concorde-techniek kunnen kindjes met een korte tongriem of sterk teruggetrokken kin aan de borst drinken zonder pijn. Tegelijkertijd wordt de tong getraind en is je borst nadien beter leeg gedronken.

Je merkt dat je niet veel kussens nodig hebt: jij bent zelf het heerlijke kussen geworden waarop je kindje ligt! Eventueel kun je een klein kussentje onder je elleboog leggen, of je handtas wanneer je op pad bent.

Handleiding

Myrte van Lonkhuijsen heeft de techniek uitgebreid beschreven en in een handleiding verwerkt die je hier ziet. Klik gerust op het plaatje voor een vergroting.

Instructievideo

Kijk je liever een filmpje over de Concorde-techniek? Myrte heeft maar liefst drie video's opgenomen. Klik op onderstaande link, meld je even (gratis) aan bij Vimeo, en leer alles over deze techniek!

Copywright